♥ 20år & Leons mamma

Alla inlägg den 24 juli 2010

Av Lina Råneby - 24 juli 2010 22:31

Regnet bara öser ner och det gör mig ingenting! Så skönt så att höra dropparna mot fönstret. Vicky & Sara var förbi ett tag nyss satt och snacka skit bara. Har letat runt på datorn och hittat en jätte fin sänghimmel och en skötväska älskade mamma ska köpa åt oss. Förvånande hur mycket billigare det är på internet än i affärerna. Har ju redan en fin sänghimmel vi fått låna av Malin, men det passar inte in med några av sängkläderna så satsa på en helvit istället.


Se & Hör vi städade alla garderober!! Känner oss duktiga som få just nu. Kanske laga ordning lite pasta eller något börja känna att magen kurrar igen, måste bli bättre på mattiderna känner jag. Ska leta efter Dear John också och se om den finns att ladda ner! Tack för tipset.


    



Av Lina Råneby - 24 juli 2010 19:14

Ligger hemma i soffan och kollar på 16 and pregnant! Den här dagen kunde inte gå segare. Funderar på om vi ska ge oss på att städa garderoberna kanske? Ska försöka hitta någon bra film att ladda ned också, har någon något tips?  Det regnar och är tråkigt väder ute klocka är redan halv åtta ser jag! Plutten har hicka tror jag, det bubblar till där inne med två sekunders mellanrum.


Vad gör ni en lördag som denna?


  

Av Lina Råneby - 24 juli 2010 19:04

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

 
Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.


Det är helt sjukt att tänka tanken på att det bara är 7 veckor kvar till beräknad ankomst. Det kan komma om 5 veckor eller om 9 och jag hoppas på om 5. Är ärligt talat trött på att vara gravid nu, magen gör nästan ont varje dag och den är spänd nästan 24 timmar om dygnet. Sparkarna gör att jag mår bra, att känna av att våran älskade son mår bra där inne. Men dom gör också ont många gånger, när han får in full träff är det nästan så att jag viker mig.

Av Lina Råneby - 24 juli 2010 15:57

Kom nyss hem från ÅkerStyckeBruk. Köpt en jätte jätte fin vagn, den ser helt ny ut! Perfekt för bara 1700 :- kunde inte ha blivit bättre. Sen var vi förbi Barnens hus och köpt madrass, täcke och kudde till vagnen! Letade efter skötväska men hittade ingen i min smak. Men vi träffade på mamma och johan där så mammi kanske köper en sådan åt mig! :)


Har jeans på mig dagen till ära, hittade ett par gamla som var för stora då och faktiskt fortfarande i midjan trots kanonkulan.


      

Av Lina Råneby - 24 juli 2010 12:51

Nu drar vi till strägnäs för att köpa en skitfin barnvagn :D Ni får se kort sen!

Presentation


There comes a point in your life when you realize who really matters, who never did, and who always will.

Bloggar om min vardag tillsammans med älskling och våran underbara son Leon som kom till världen 7/9 2010 ♡


Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Länkar

  • Blogglista.se
  • Bloggar av mammor och gravida
  • bloggping

Buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards